Prefab gevels inclusief kozijnen voor de Bouwmeesterbuurt in Almere

De eengezinswoningen in de Bouwmeesterbuurt in Almere-Buiten zijn nog maar 40 jaar oud, maar de gevels en de kozijnen waren in slechte staat. Wij mochten meedenken over de vervanging ervan. Na een uitgebreid voortraject leverden en plaatsten we er prefab gevels inclusief kozijnen.

Logistieke uitdaging

In een vroeg stadium van het project werd duidelijk dat traditionele methoden van gevelrenovatie onpraktisch zouden zijn vanwege het grote aantal woningen in de buurt. Het verwijderen van de oude gevelbekleding, aanbrengen van isolatie en het plaatsen van nieuwe gevelbekleding zou niet alleen veel transportbewegingen vereisen, maar ook veel manuren vergen. Daardoor zou de looptijd van het project langer worden dan gewenst en de overlast voor bewoners ook.

Prefab gevels: minder transport, minder manuren

Daarom kozen wij voor het prefabriceren van de complete gevels, inclusief kozijnen en gevelbekleding. De sloper haalde eerst de bestaande gevelbekleding eraf, zodat we achterconstructie konden controleren op houtrot en de status van het folie. Daarna plaatsten we de gevelelementen. De nieuwe gevelelementen zijn luchtdicht afgewerkt; alle aansluitingen zijn ingespoten met liquid rubber en ook de bestaande constructie is hiermee afgewerkt. Met zestien tot achttien man op de bouwplaats plaatsten we vijf elementen per dag, inclusief het werk eromheen. Groot voordeel: Na plaatsing was de gevel meteen echt klaar. Een praktische en snelle aanpak dus, die bovendien de overlast voor bewoners beperkt hield.

Ook interesse in deze of een andere unieke oplossing voor kozijn- of gevelvraagstukken? Neem contact met ons op!